שיטות התקנת שיניים תותבות קבועות

הכל על שיניים תותבות קבועות

איבוד השיניים, היא תופעה היכולה לקרות בכל גיל. בעבר, במידה והיית רוצה להתקין שיניים תותבות, המכסות על היעדר השיניים בפה, לרוב הם היו חלק לא קבוע בפה, והדבר היה מקנה אי נוחות רבה. כיום לרפואת השיניים מגוון פתרונות לשיניים תותבות קבועות, המסבות הנקלה על חיי האדם המתקין אותם ומספקות לו איכות חיים גבוהה יותר.

שיניים תותבות קבועות

הפתרון של שיניים תותבות קבועות הנוצר בתהליך, ההתפתחות הטכנולוגית של רפואת השיניים כולל בתוכו מספר סוגים, של שיניים תותבות קבועות: שיניים תותבות חלקיות שמטרתן היא השלמת חלק מהשיניים, שיניים תותבות מלאות שמהוות לסת מלאה, שיניים תותבות זמניות שניתן להסיר בכל זמן, שיניים תותבות שמטרתן זמנית עד לביצוע השתלת שיניים, ושיניים תותבות קבועות שמטרתן להישאר על שתלים בפה באופן קבוע.

התקנת השיניים התותבות הקבועות, על סוגן, תלויה במגוון גורמים כגון אלו שיניים חסרות בפה, גיל האדם, מצבו הרפואי, אפשרויות להשתלת שיניים, מבנה הפה והלסת והמצלה של רופא השיניים בעקבות היכרותו עם המטופל

סוגי שיניים תותבות קבועות

ישנם תותבות חלקיות קבועות, המותאמות ללסת ולחניכיים במידה ולא כל השיניים חסרות, ישנם שלושה סוגים עיקריים בתותבות חלקיות קבועות:

תותבות על בסיס שלד ויטליום שהוא בסיס מתכתי יציב ואיתן בעל אסתטיקה טובה, הנעשית באמצעות מצמיד.

תותבת חלקית ואלפלסט- נעשית בעיקר כאשר יש צורך בעקירת שיניים מרובות, ומעט מאוד מרפאות משתמשות בשיטה הנוכחית.

תותבת ואלפלאסט על גבי שלד ויטליום- שזה שילוב בין שני הדרכים הראשונות. הדבר מאפשר חוזק וגמישות והתוצרת הסופית הוא של תותבת יציבה.

האסתטיקה בשיטה זאת היא טובה מאוד וזאת שיטה מקובלת ביותר. בתובת שלמה קבועה לעומת זאת, השיניים מקובעות בפלסטיק אקרילי בצבע ורוד, שהוא החלק שבא במגע עם החניכיים בהתקנת התותבת. לעיתים מכניסים גם רשת מתכתית לחלק האקרילי כדי לחזק את המבנה.

אז לפני שאתם מספידים את מראה השיניים שלכם, בעקבות אובדן שיניים מלא או חלקי, כדאי שתדעו שקיימים פתרונות מהותיים מאוד, בתחום שיניים תותבות קבועות, המספקים מראה אסטטי מושלם ונוחות מרבית, בכל הנוגע לתחום השיניים בפה.

גלילה לראש העמוד